Tros Radar laat zien hoe medisch verzekeraars omgaan met slachtoffers

De Tros Radar uitzending van 1 oktober 2012 geeft een goed inzicht in de werkwijze van de medisch verzekeraars en ik herken de uitspraak van Radar wel “het doel van de verzekeraar lijkt om zo lang mogelijk tijd te reken en vooral niet uit te betalen”. De getoonde voorbeelden leggen feilloos bloot dat het niet gaat om incidenten maar onderdeel is van een bewuste aanpak van de medisch verzekeraars Centramed en Medirisk.

RTL Nieuws: Kamer meerderheid voor wet regeling letselschade

In het RTLnieuws van 8 september 2012 wordt melding gemaakt van het feit dat de 2e Kamer in meerderheid achter het voorstel staat om bij wet te regelen dat artsen en ziekenhuizen binnen 2 jaar moeten zorgen dat letselschade wordt afgehandeld. Niet geheel zonder trots kan ik zeggen dat ik ook in de uitzending zit. De wet gaat er tenslotte komen dankzij mijn initiatief: Robin’s Wil wordt Wet!

Algemeen Dagblad: ‘Sneller uitbetalen na medische fout’

Het AD opent op 8 september 2012 met de kop ‘Sneller uitbetalen na medische fout’ In het artikel wordt duidelijk dat een meerderheid in de 2e Kamer achter een wettelijke regeling voor letselschade staat. YES YES zij omarmen daarmee mijn burgerinitiatief!!! Ik zelf sta ook groot in de krant met mijn broer en zus. Mijn ouders vertellen waarom het zo belangrijk is om letselschade wettelijk te regelen.

Robin in SBS6 programma Hart van Nedeland

uitzending Hart van nederlandIk vond het wel spannend hoor maar op 12 augustus 2012 zat ik de uitzending van Hart van Nedeland op SBS6.

Omroep Brabant besteedt aandacht aan Robin”s Wil Wordt Wet!

Omroep Brabant besteedde op 6 augustus 2012 in het televisiejournaal aandacht aan mijn burgerinitiatief. Op de website van Omroep Brabant is ook nog een item over mijn initiatief beschikbaar in een radiouitzending die ochtend.

Robin in het Eindhovens Dagblad en op EDtv.nl

In een artikel in het Eindhovens Dagblad van 3 augustus 2012 breng ik mijn burgerinitiatief onder de aandacht. Aan het stuk is ook videoreportage toegevoegd die ze bij ons tuis hebben opgenomen.

lancering “Robin’s Wil Wordt Wet!”

Vandaag 4 juni 2012 start ik, Robin Kiel, met de actie “Robin’s Wil Wordt Wet!”. De actie heeft tot doel: een goede wettelijke regeling voor de afhandeling van letselschade in Nederland. Lees verder

Letselschade slachtoffer treft na 12 jaar schikking.

De ouders van Joyce Rebecca treffen na 12 jaar een schikking met het Erasmus MC in Rotterdam. De ouders van Rebecca hebben een jaren lange strijd gevoerd met de verzekeraar van het betreffende ziekenhuis. Rebecca en haar ouders kregen zowel in eerste instantie als na hoger beroep gelijk van de rechter. De familie was nu bezig in een reeds twee jaar durend proces om via de rechtbank de hoogte van de schade vastgesteld te krijgen. Voor de ouders van Rebbecca is het nu echter genoeg en zijn tot een schikking gekomen met de verzekeraar. Volgens deskundige is de schade voor Rebbecca mogelijk veel groter. Lees verder

Oma Robin ondertekent burgerinitiatief Robin

Mijn oma, Ine Ullings, heeft op 28 mei 2012 als eerste mijn burgerinitiatief op petitie.nl ondertekend. Met deze ondertekening heeft zij de petitie geopend. Mijn doel is om minstens 40.000 handtekeningen te verzamelen. Dit aantal is nodig voor een officieel burgerinitiatief. Met dit initiatief ga ik zorgen dat de afhandeling van letselschade op de agenda komt van de Tweede kamer in Den Haag. Mijn verzoek aan de Tweede kamer is dat de afhandeling van letselschade goed wordt geregeld. Lees verder

Robin op televisie in de vijfde dag

Het programma De Vijfde Dag van de EO heeft op donderdag 10 mei 2012 aandacht besteed aan de afhandeling van letselschade door verzekeraars. Ik en nog een slachtoffer van letselschade zijn in de uitzending te zien. We gelden als voorbeeld hoe verzekeraars omgaan met de afhandeling van letselschade. Mijn ouders worden geinterviewd en leggen uit hoe de strijd de afgelopen jaren is verlopen. Wil je het hele dossier inclusief de Lees verder