Oma Robin ondertekent burgerinitiatief Robin

Mijn oma, Ine Ullings, heeft op 28 mei 2012 als eerste mijn burgerinitiatief op petitie.nl ondertekend. Met deze ondertekening heeft zij de petitie geopend. Mijn doel is om minstens 40.000 handtekeningen te verzamelen. Dit aantal is nodig voor een officieel burgerinitiatief. Met dit initiatief ga ik zorgen dat de afhandeling van letselschade op de agenda komt van de Tweede kamer in Den Haag. Mijn verzoek aan de Tweede kamer is dat de afhandeling van letselschade goed wordt geregeld.

Wetgeving waarin geborgd is dat het slachtoffer:

  • binnen redelijke termijn zeker is van,
  • een rechtvaardige afhandeling van de,
  • schade en de kosten die hij heeft en
  • een genoegdoening krijgt voor zijn leed middels smartengeld.

Zaken als de omkeering van de bewijslast, zodat niet het slachtoffer zaken moet aantonen maar juist de veroorzaker. Vastgelegde vorgorde van de te doorlopen stappen met vastgelegde doorlooptijden. Heldere definiering van onderdelen die minimaal door de verzekeraar moeten worden geregeld. Zo zijn er vele aspecten die geregeld moeten worden.

Kortom een goede wettelijke basis die het letselschade slachtoffer beschermt voor de huidige praktijk van de letselschadeverzekeraars. De verschillende patienten-organisaties maar bijvoorbeeld ook de Consumentenbond en andere belanghebbende kunnen hierin een belangrijke rol spelen.